22 Mayıs 2016 Pazar

Mutfağıma hoşgeldiniz!


Sizlere Caddebostan Yoga'da ve evimde yaptığım leziz, hafif ve vejetaryen tarifleri anlatacağım bu blog sağlıklı yaşamın en büyük parçası olan sağlıklı beslenme üzerine. Burada vereceğim tariflerle kendinize detox ve diyet menüleri oluşturabilir, toksinsiz yaşam, alkali beslenme ve Hindistan'da öğrendiğim yogik ve ayurvedik beslenme hakkında bir çok bilgi alarak hayatınıza daha çok vitamin ve daha çok bitkisel protein katarak yepyeni sağlıklı, hafif, enerjik ve verimli bir yaşama en içerden başlayabilirsiniz. Ne yersek o muyuz? Evet! Kesinlikle! O zaman hemen bu hafta temiz beslenmeye başlayalım!

Her sabah uyandığımızda normal oda sıcaklığındaki suyumuza  bir kaç damla elma sirkesi ekleyerek bedenimizi temizlemeye başlıyoruz. Bir bardak bu şekilde bir bardak sade olarak içerek yarım litreye yakın suyunuzu sabah ilk iş alabilirsiniz. Elma sirkesi sadece fiziksel bedende değil aynı zamanda enerji bedeninde de çok etkili bir temizleyici. 1 hafta içerisinde kendinizi daha dinç ve canlı hissetmeye başlarken bir yandan da sadece bu formulle yağ yakımını hızlandırarak bedeni fazlalıklardan arındırmaya başlayacaksınız.
 Kahvaltınızı ise 30 dak sonra yaparsanız sindirim sisteminizi
de önceden harekete geçirmiş olacaksınız. Tek gereken normalde uyandığımızdan yarım saat önce uyanıp kendimiz için yeni bir zaman yaratmak. Bu zamanı meditasyon veya yoga yaparak geçirerek zihniniz ve bedeniniz için daha etkili kullanmaya ne dersiniz? Kısa zaman içinde youtube üzerinden yayına girecek olan Sinoyogachannel ile sizler için hazırladığım yarım saatlik meditasyon ve yoga pratiklerini paylaşacağım, buradaki yayınlar için Sinem Perek Yoga'yı takip ederek günlük yoga ve meditasyon videoları ile güne bambaşka bir başlangıç yapabilirsiniz.
Unutmayın! Dünya deneyimimiz boyunca içinde yaşadığımız tek gerçek evimiz bedenimiz, biz ona ne kadar iyi bakarsak bu evde o kadar uzun ve kaliteli bir ömür geçirebiliriz!


  

4 yorum:

  1. Tebrikler canim. Takipteyim...

    YanıtlaSil
  2. blogunuz çok güzel bende etik sebeplerle vejeteryan oldum 4 senedir çok mutluyum bir hayvanın gözlerine masumca bakabilmek.. ırk ayrımı yapmadan hepsini sevebilmek cok güzel ayrıca vücut olarak da daha sağlıklı olmak cabası ruhen arındım 4 yıl önce ve çok mutluyum blognz cok guzel keske devamı gelse bu arada hindistandaki eğitiminizi de okudum nasıl eğitim aldınız hindistanda vegan vejertyan biri olarak hindu öğretileri çok önemli benm için

    YanıtlaSil